30 Ocak 2024
MacBook’ta fabrika ayarlarına sıfırlama, cihazdaki tüm kişisel verileri siler ve macOS’in temiz, engelsiz bir sürümünü yeniden yükler.
Neyse ki MacBook’ta fabrika ayarlarına sıfırlama işlemini tamamlamak zahmetsizdir. Apple genellikle süreci oldukça kolaylaştırmıştır. Bununla birlikte, Apple silikonlu bir MacBook’a mı yoksa Apple T2 Güvenlik çipine sahip bir MacBook’a mı sahip olduğunuza bağlı olarak prosedürde birkaç farklılık vardır. Ayrıca macOS Monterey ya da sonraki sürümlerden birini kullanıyor olmanız da bu adımı az da olsa etkileyecektir.
İlk olarak, MacBook’unuzun ‘Tüm İçeriği ve Ayarları Sil’ özelliğine sahip olup olmadığını kontrol edin. Eğer varsa, işletim sistemine bağlı olarak aşağıdaki adımları izleyin.
Adım 1: Sol üst köşedeki Apple menüsünü seçin ve ‘Sistem Tercihleri’ne basın.
Adım 2: ‘Tüm İçeriği ve Ayarları Sil’i seçin.
Adım 1: Sol üst köşedeki Apple menüsünü seçin ve ‘Sistem Ayarları’na basın.
Adım 2: Kenar çubuğunda ‘Genel’e gidin ve ‘Aktar veya Sıfırla’ya tıklayın.
Adım 3: ‘Tüm İçeriği ve Ayarları Sil’i seçin.
‘Tüm İçeriği ve Ayarları Sil’ seçildikten sonra, parolanız da dahil olmak üzere yönetici kimlik bilgilerinizle oturum açmanız gerekecektir. Apple ayrıca Apple ID, Touch ID, Apple Wallet ve Ayarlarımı Bul dahil olmak üzere her şeyin silindiğine dair bir bildirim sağlar.
Bu aynı zamanda dilerseniz bir Time Machine yedeklemesi başlatma şansıdır. ‘Time Machine’i Aç’ı seçerek dosyalarınızın ve bilgilerinizin bir yedeğini oluşturabilirsiniz. Ancak, harici bir depolama cihazına sahip olmanız gerekecektir.
Onayladıktan ve tekrar ‘Tüm İçeriği ve Ayarları Sil’i seçtikten sonra fabrika ayarlarına sıfırlama işlemi başlatılır. MacBook daha sonra etkinleştirilir ve yeniden başlatılır, yeni bir kurulum süreci başlatılır.
MacBook’unuz ‘Tüm İçeriği ve Ayarları Sil’ özelliğini sunmuyorsa, ‘Disk Yardımcı Programı’ aracını kullanabilirsiniz. Tüm içeriği silmek için aşağıdaki adımları izleyin:
Adım 1: MacBook’unuz kapalıyken açın ve hemen Command (⌘) ve R tuşlarını basılı tutun. Apple logosu görünene kadar bunu yapın.
Adım 2: Yönetici parolasını girin ve ‘Disk Yardımcı Programı’nı seçin
Adım 3: Kenar çubuğunda ‘Macintosh HD’ye gidin ve ‘Sil’e tıklayın.
Adım 4: “Ad” alanına ‘Macintosh HD’ yazın ve APFS formatını ya da Mac OS Extended (Journaled) seçeneğini seçin.
Adım 5: Görünene bağlı olarak ‘Birim Grubunu Sil’ ya da ‘Sil’ seçeneğini seçin. İstenirse, silme işlemini başlatmak için Apple Kimliğinizi girin.
Böylece MacBook’unuz silinmiş ve yeni sahibi için hazır hale gelmiş olur. Artık MacBook’unuzu bağışlayabilir, satabilir veya birine hediye edebilir ve kalan verilerin erişilebilir olması konusunda endişelenmeyebilirsiniz.
MacBook Fabrika Ayarlarına Nasıl Sıfırlanır
Yorum Yaz